yinyoga

Spread the love

”To value living in an inclusive and conscious way”

”Stay connected to what is happening within us without retaliating or abandoning the scene”

Yinyoga är en relativ enkel yogaform som kombinerar klassiska yogapositioner med mindfulness och kinesisk medicin.

Du får stanna upp, andas ut och slappna av samtidigt som du med ett vänligt, lätt nyfiket sinne studerar vad som sker. Du får träna på att inte kritisera eller bedöma (inte alltid så lätt då det är en av sinnets viktiga uppgifter), och att upptäcka när det är just det du gör. Se på dig själv med snälla ögon och acceptera att du är där du är, just nu, med andra ord självacceptans och självmedkänsla.

Alla positioner är liggande eller sittande, många känner igen sig från vanlig träning eller Friskis och Svettis. En viktig skillnad är ditt fokus (som är inåtriktat) och tiden du stannar i positioner. När vi stannar lägre aktiveras kroppens bindvävnad, den upplevda känslan kan vara att det blir mer plats, mer rörelseutrymme i dig. Du blir mer energifylld, samtidigt som sömnen ofta blir djupare. Pigg på ett samlat, grundat och förankrat sätt.

Som ledare lägger jag mycket fokus på att du ska hitta rätt i positionerna, använda kuddar eller andra props, så att du kan slappna av så mycket som möjligt i hela kroppen. Jag försöker guida dig att ta små, långsamma steg i Din egen takt, och samtidigt visa var det finns möjlighet till växande.