Yoga i Katarina församling

Bild Gunilla Bengtsson
Bild Gunilla Bengtsson

Vi öppnar oss för de kvalitéer som kyrkorummet tillför yogan och meditationen, det är en upplevelse bortom orden som bara kan upplevas.   

Kundaliniyoga är en enkel och kraftfull yogaform som leder till en djup inre kontakt och mer närvaro. Yogan hjälper dig att möta livet med ett öppet sinne och ett öppet hjärta. Yoga leder till självinsikt, du får träna på att släppa taget om det som inte längre är till hjälp och öppna för det som läker och gör ditt liv meningsfullt.  Kundaliniyoga arbetar med hela dig: fysiskt, emotionellt och andligt.

Yogan arrangeras i samarbete med  Katarina församling.

  • tisdagar 18-19.30 i kyrkan (29 jan- 11 juni  2019). Efter sommaruppehåll start igen den 27 aug till 17 dec.
  • onsdagar 9.30-10.45 i kyrkan (30 jan- 12 juni 2019. Hösttermin 28 aug till 18 dec.

Du anmäler dig till Anna Swärd innan terminen startar eller börjar när du kan.  Terminskort ht 2019 17 tillfällen 1 050 kr, 10 kort 700 kr.  Är du pensionerad, sjukskriven eller studerande kostar terminskort 850 kr och 10- kort 600 kr.

Drop in 80 kr betalas med swish eller kontant.

Anmäl dig här

Du får en räkning via mail eller post, ditt kort får du första gången du kommer till yogan. Korten gäller den termin du köper och det går bra att börja när det passar dig.

Sagt om yogan i kyrkan:

“Att få sitta på yogamattan och omslutas av det vackra kyrkorummet, känna solen strila in genom de höga fönstren, och uppleva Annas trygga vägledning i yogan i denna atmosfär, är magiskt.”

“Att praktisera kundaliniyoga i kyrkorummet är är som att två enheter blir ett. Hand i handske finns ett uttryck som heter.  En mer levande hand som gör även handsken levande är den bild som uppstår av upplevelsen. Anna är den person som får detta att hända.

Ett möte med Gud- i och med mig själv, min kropp-ande och själ, under Annas ledning blir jämförbart med en Allhelgonamässa- när den berör som mest. Under ytan- genom ytan  och ut i Rummet. Väl mottagen i kärlek” 

“Anna leder yogan med en lätthet och självklarhet som smittar av sig på mig som deltagare. Jag landar i mig själv och min kropp, öppnar upp och tar emot det jag behöver. Morgonyogan i kyrkan är för mig den finast tänkbara starten på dagen.”

Ett yogapass kan se ut så här: Intoning med mantrat Ong Namo Guru Dev Namo, andningsövning, kriya (en serie övningar med ett syfte t.ex öka cirkulation i ryggraden, öppna ditt hjärta, balansera chakrasystemet, motverka stress och läka utbrändhet).  Kriyan följs av en meditation, den kan vara tyst eller sjungen. Till sist tonar vi ut med mantrat Sat Nam.

Yoga, klang och samtal