Yoga

Spread the love

”Yoga för inre fred och frid. Yoga för att landa, vila och släppa taget. Yoga för att bli mer Du.”

Mindfulness inspirerad kundaliniyoga: Ta del av gruppgemenskapen för att upprätthålla goda vanor i annorlundatid. Vi är människor och behöver varandra. När du känner dig stark är det någon annan som behöver ditt stöd, när du vacklar finns en annan där för dig. Vi bygger gemenskap över tid och rum, yogar och mediterar tillsammans för att bli mer stadiga och klarsynta, för att kunna möta livet som det är Här och Nu, bidra med fred och inre frid till varandra och till vår planet.

  • Allhelgonakyrkan onsdagar kl 9.30-10.45 (1/9-15/12- 2021)
  • Katarina kyrka onsdagar kl 18-19.15 
  • Digitalt via zoom tisdagar kl 9.30-10.45
  • Avgift 100 kr per tillfälle. 70 kr reducerat pris för den som har begränsad ekonomi oavsett anledning. Betala via swish till 0702737091. 

Anmälan: Du behöver bara anmäla dig till din första gång. Maila till mig så får du länk till zoom och får svar på eventuella frågor. 

Digital yoga: Du kan sitta hemma, på landet, på jobbet. Det du behöver är en hyfsat stabil internetuppkoppling, och en dator, mediaplatta, smartphone eller liknande. Under yogan väljer du om du vill vara synlig för mig (och alla andra) eller om du vill vara ”fri från insyn”.

Första gången du ska vara med klickar du på länken i mailet, zoom kommer då att laddas ned till dig. Kontakta mig om du behöver hjälp med inloggning etc. Behöver du extra hjälp finns fina instruktionsfilmer på www.zoom.us. Lycka till!

Om yogaformen: Kundaliniyoga är en enkel och kraftfull yogaform som leder till en djup inre kontakt och mer närvaro. Yogan hjälper dig att möta livet med ett öppet sinne och ett öppet hjärta. Yoga leder till självinsikt, du får träna på att släppa taget om det som inte längre är till hjälp och öppna för det som läker och gör ditt liv meningsfullt.  Kundaliniyoga arbetar med hela dig: fysiskt, emotionellt och andligt.

Sagt om yogan i kyrkan:

“Att få sitta på yogamattan och omslutas av det vackra kyrkorummet, känna solen strila in genom de höga fönstren, och uppleva Annas trygga vägledning i yogan i denna atmosfär, är magiskt.”

“Att praktisera kundaliniyoga i kyrkorummet är är som att två enheter blir ett. Hand i handske finns ett uttryck som heter.  En mer levande hand som gör även handsken levande är den bild som uppstår av upplevelsen. Anna är den person som får detta att hända.

Ett möte med Gud- i och med mig själv, min kropp-ande och själ, under Annas ledning blir jämförbart med en Allhelgonamässa- när den berör som mest. Under ytan- genom ytan  och ut i Rummet. Väl mottagen i kärlek” 

“Anna leder yogan med en lätthet och självklarhet som smittar av sig på mig som deltagare. Jag landar i mig själv och min kropp, öppnar upp och tar emot det jag behöver. Morgonyogan i kyrkan är för mig den finast tänkbara starten på dagen.”

Kundaliniyogan arrangeras i samarbete med Katarina församling. 

Anna Juli 2015

Kundalini Lotus

YinYoga hösten 2021 (hemma i mitt vardagsrum)
Yinyoga passar dig extra bra för dig som är stel efter annan träning, eller stel pga stillasittande arbete. För dig som upplever mycket stress i tillvaron, oavsett om den kommer av roliga, spännande saker eller om den är tärande och påverkar din sömn, dina matvaror, dina tankar- så kommer yinyogan hjälpa dig att landa i folkis och medvetenhet.   

“To value living in an inclusive and conscious way” 

“Stay connected to what is happening within us without retaliating or abandoning the scene”

Yinyoga är en relativ enkel yogaform som kombinerar klassiska yogapositioner med mindfulness och kinesisk medicin.

Du får stanna upp, andas ut och slappna av samtidigt som du med ett vänligt, lätt nyfiket sinne studerar vad som sker. Du får träna på att inte kritisera eller bedöma och att upptäcka när det är just det du gör. Du får även träna på att se dig själv med snälla ögon och acceptera ditt läge, din stelhet, alla tankar. Med andra ord träna självacceptans och självmedkänsla.

Alla positioner är liggande eller sittande, många känner igen sig från vanlig träning eller Friskis och Svettis. En viktig skillnad är ditt fokus som är inåtriktat, att du inte kämpar eller pressar på för att bli vigare och tiden du stannar i positionerna. När vi stannar längre aktiveras kroppens bindvävnad och den upplevda känslan kan vara att det blir mer plats, mer rörelseutrymme i dig. Du blir mer energifylld, samtidigt som sömnen ofta blir djupare. Pigg på ett samlat, grundat och förankrat sätt.

Som ledare lägger jag mycket fokus på att du ska hitta rätt i positionerna, använda kuddar eller andra props, så att du kan slappna av så mycket som möjligt i hela kroppen. Jag försöker guida dig att ta små, långsamma steg i Din egen takt, och samtidigt visa var det finns möjlighet till växande.

Yinyoga-Klasser: fast tid måndag klockan 18.30-20. Nu finns det 4 platser,  föranmälan är nödvändig. Du betalar 190 kr per gång, 170 kr om du är studerande eller pensionär.  Klippkort finns (5 ggr 850 kr/ 750 kr). Fri avbokning till kl 12 samma dag. Mattor, bolster och kuddar finns att låna.

Ring/ skicka sms till 070 2737 091 eller maila till mig för att boka plats och om Du vill veta mer. Välkommen!

Barnets position på bryggan

Om mig:

Jag är internationellt certifierad kundaliniyogalärare enligt Yogi Bhajan sedan maj 2012 och YinYoga-lärare sedan april 2015. Att yoga är för mig ett sätt att kontinuerligt stanna upp, reflektera, ladda batterierna och fylla på.

Lite i taget öppnar jag upp min verksamhet för att på nytt ordna retreater, yogadagar och eventuellt yogaresor, själv och tillsammans med kollegor.